Digital Museum Lab Prototyping Party

Verbind digitale en fysieke collecties

27okt2017 28okt2017 09.00

Evenement

Hoe verbind je digitale en fysieke collecties? Op vrijdag en zaterdag 27-28 oktober organiseren het Allard Pierson Museum, DEN, WAAG Society en de HvA in het kader van Digital Museum Lab een tweedaagse training in samenwerking met Hackastory. Innovatie zit in doen!

Thema

Centraal staat de vraag hoe je digitale en fysieke collecties kunt verbinden. Hoe breng je die twee samen op een manier die de bezoekerservaring verrijkt? Welke digitale technieken kun je daarvoor gebruiken en welke skills heb je daarvoor nodig? Hoe zorg je dat je verhaal en doelgroep voorop blijven staan? De training geeft je de handvaten die nodig zijn om niet terug te deinzen voor innovatie, maar het zélf in gang te zetten.

Wat ga je doen?

Ontwerpen is maken! Tijdens de training leer je door te doen. Je werkt in een klein team van cultuurprofessionals met verschillende skills aan een innovatieve presentatie van een collectiestuk. Die presentatie maak je zelf. Het kan een digitaal ontwerp worden, maar ook een fysieke installatie. Hoe komt je tot dit ontwerp? In Hackastory workshops leer je visual thinking en effectieve brainstormtechnieken te gebruiken, om tot een origineel concept te komen. Daarna gebruik je onder begeleiding van ontwerpers, programmeurs en andere creatieve krachten zowel digitale tools als fysieke fabricagetechnieken (zoals 3D-printen en lasersnijden) om van je ontwerp een prototype te maken. Je ervaart welke rol jij in dit proces kunt aannemen, hoe je samenwerkt met professionals met aanvullende skills, en hoe je innovatief kan zijn zonder je verhaal en doelgroep uit het oog te verliezen.

Voor wie?

Vanwege het interdisciplinaire karakter roepen we niet alleen conservators op om deel te nemen, maar ook designers en andere culturele creatievelingen!

• Voertaal is Engels maar vragen kunnen altijd in het Nederlands worden gesteld.
  • De kosten bedragen € 75,00 (€25,00 voor studenten).
  • Voor meer info en aanmelden: ga naar aanmelder.nl/dmlprototypingparty
  • (In verband met de vakantieperiode is de eerder genoemde kick-off geïntegreerd in het tweedaagse programma!)