Poëziemiddag

Proza en poëzie uit de oudheid met Piet Gerbrandy

13apr2019 15.00 - 17.00

Evenement

Deze poëziemiddag vindt plaats in het kader van de Week van de Klassieken 2019, met als thema 'Van heinde en verre. Migratie in de klassieke wereld'.

Piet Gerbrandy Foto Tessa Posthuma de Boer/Hollandse Hoogte

Foto: Tessa Posthuma de Boer/Hollandse Hoogte

Hoe gaven schrijvers uit de klassieke wereld vorm aan het fenomeen (im)migratie? En wat kunnen wij daar vandaag de dag nog van opsteken?

Classicus Piet Gerbrandy leest proza en poëzie voor van schrijvers uit de klassieke oudheid, waarbij hij samen met het publiek dieper ingaat op de inhoud van de teksten. Zo komt de satire van Juvenalis aan bod, en bespreekt Gerbrandy gedichten van Sidonius Apollinaris over ‘ongelikte’ Bourgondiërs en van Claudianus over de Goten.

Aanmelden

Via onderstaande button kunt u zich aanmelden voor de poëziemiddag in het museumcafé (vrij toegankelijk).