Gingen Romeinse vrouwen naar de kapper?

MuseumJeugdUniversiteit

10dec2017 14.00 - 15.00

Lezing

Tientallen musea organiseren dit jaar weer colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ook het Allard Pierson Museum doet dit najaar weer mee met een uitdagende collegereeks. In het Allard Pierson Museum, het archeologische museum van de Universiteit van Amsterdam, reis je terug in de tijd en kom je terecht in de wereld van de oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen. Ontdek hoe ze daar leefden, wat ze aten en hoe ze eruitzagen.

Gingen Romeinse vrouwen naar de kapper?

Romeinse vrouwen worden vaak afgebeeld met ingewikkelde krullenkapsels. Hoe werden die gemaakt en waren er dan ook kappers in Rome? Was dat allemaal hun eigen haar of waren er ook pruiken? En wat waren de modetrends aan het Romeinse hof?  Liep iedereen met zo’n kapsel rond of waren er ook simpeler modellen? Onze expert Geralda Jurriaans-Helle vertelt je er alles over!

Aanmelden?

Wil je ook meedoen met de MuseumJeugdUniversiteit? De reeks voor 2017 zit helaas vol, maar in 2018 hebben we weer een nieuwe collegereeks met allerlei interessante lezingen. Bekijk het aanbod en meld je aan via hun website (aanbod 2018 verschijnt binnenkort). We zien je graag in het voorjaar van 2018!