DWDD Popup Museum

Nog tot en met 25 mei

30jan2015 25mei2015 10.00

Tentoonstelling

De Wereld Draait Door bestaat tien jaar. Het moment voor een bijzonder idee. Stuur tien vaste gasten van het veelbekeken tv-programma naar tien topmusea in Nederland. Geef ze vrij toegang tot de depots en laat ze hun eigen favoriete kunstwerk kiezen. Het resultaat is een onvergetenlijke pop-up tentoonstelling die vanaf 30 januari 2015 te zien is in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Een kijkje niet alleen in de schatkamers van die tien musea maar ook in de geest van de gastconservatoren.

Tien conservatoren voor tien musea

De gastconservatoren van DWDD gaan elk in een ander museum op zoek naar werk van verborgen meesters. Ieder museum krijgt één zaal in het Allard Pierson Museum, een zaal die geheel naar de ideeën en de smaak van de gastconservator wordt ingericht.

Dit zijn de gastconservatoren met hun museum:

• Nico Dijkshoorn – Drents Museum
  • Fidan Ekiz – Nederlands Fotomuseum
  • Marc-Marie Huijbregts – Van Abbemuseum
  • Jasper Krabbé – Stedelijk Museum Amsterdam
  • Jan Mulder – Groninger Museum
  • Cécile Narinx – Centraal Museum Utrecht
  •  Herman Pleij – Museum Catharijneconvent
  • Halina Reijn – Museum de Fundatie
  • Pieter van Vollenhoven / Nico de Haan – Rijksmuseum / Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam
  • Joost Zwagerman – Gemeentemuseum Den Haag

De vormgeving van de tentoonstelling is in handen van Opera uit Amsterdam.

Samenwerking

Het De Wereld Draait Door Pop-Up Museum wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, het VSBfonds en het Amsterdams Universiteitsfonds en komt tot stand dankzij de bereidwillige medewerking van alle musea. NRC Handelsblad geeft ter gelegenheid van het De Wereld Draait Door Pop-Up Museum een speciale pop-up krant uit.