Orient-Express Droomreizen

03okt2015 31okt2015 10.00

Tentoonstelling

Van 3 oktober tot 1 november a.s. is in het Digital Museum Lab een mini expositie te zien over de Orient-Express, de oude treinverbinding tussen Parijs en Constantinopel die nog steeds tot de verbeelding spreekt. De expositie is ingericht ter gelegenheid van de lancering van de iPad app Orient-Express, geschiedenis.

De app is ontstaan vanuit persoonlijke fascinatie van de maker, Arjan den Boer, die zich meer dan tien jaar verdiepte in het onderwerp en een eigen collectie heeft opgebouwd van affiches, brochures en foto’s. Begin oktober is de app te koop in de App Store. In de expositie zijn veel originelen uit de app te bewonderen. De expositie vertelt het verhaal van de meest tot de verbeelding sprekende treinverbinding ooit. Van de eerste tot de laatste trein: aan de hand van tien affiches komt de geschiedenis van deze avontuurlijke treinverbinding tot leven.