Crossroads

Reizen door de middeleeuwen

15sep2017 11feb2018

Tentoonstelling

Van 15 september 2017 tot en met 11 februari 2018 presenteert het Allard Pierson Museum de tentoonstelling ‘Crossroads. Reizen door de middeleeuwen’.

De tentoonstelling brengt een keur aan unieke objecten uit heel Europa bijeen, uit een periode die bekendstaat als ‘de donkere middeleeuwen’. Crossroads stelt dat cliché bij, door een fascinerend beeld te geven van migratie, contact en kruisbestuiving – van Europa in wording.

Europa kende in de vroege middeleeuwen (300–1000) een grote culturele diversiteit en veel verschillende volkeren die in beweging waren. De tentoonstelling laat de bezoekers zien en ervaren dat hierdoor in vroegmiddeleeuws Europa veel onderlinge contacten ontstonden.

De tentoonstelling Crossroads komt voort uit het Europese project CEMEC. Crossroads is aansluitend nog te zien in respectievelijk het Byzantijns en Christelijk Museum in Athene en het LVR-LandesMuseum in Bonn.