Workshop culturele uitwisseling in het Romeinse Rijk 28 oktober

28okt2016 14.00 - 15.30

Evenement

In het Romeinse Rijk vond veel culturele uitwisseling plaats. De vele volken die binnen dit Rijk leefden beïnvloedden elkaar, namen elkaars gewoontes over en hielden soms vast aan verschillen. In deze workshop verkennen deelnemers manieren waarop deze overeenkomsten en verschillen het best gepresenteerd kunnen worden in de nieuwe Romeinse afdeling van het Allard Pierson Museum.

Aan de hand van gesprekken en activiteiten ga je op onderzoek. In een klein team werk je aan een voorstel voor een tentoonstellingselement waarin bezoekers het thema culturele uitwisseling verder kunnen verkennen. Tijdens deze workshop van anderhalf uur krijg je een kijkje in de keuken van het museum, maak je kennis met de kansen en uitdagingen die komen kijken bij het maken van een tentoonstelling en ontwikkel je een concept voor een tentoonstellingselement. Alle concepten worden door het tentoonstellingsteam geanalyseerd en vormen de aanzet voor digitale prototypes die in november en december in het museum zullen worden ontwikkeld en getest.

Deelname aan de workshops is gratis. De workshops zijn geschikt voor volwassen nieuwsgierige cultuurliefhebbers. Voorkennis met betrekking tot het Allard Pierson Museum, de Oudheid of digitale media is niet noodzakelijk. Deelnemers die zich vooraf aanmelden voor een workshop kunnen gegarandeerd meedoen. Op de dag zelf is het mogelijk aan te schuiven bij workshops wanneer deze nog niet zijn volgeboekt.