Workshop virtuele replica’s in het museum 11 november

11nov2016 14.00 - 15.30

Evenement

Het Allard Pierson Museum heeft 3D scans laten maken van een aantal objecten die een belangrijke rol zullen spelen binnen de nieuwe Romeinse afdeling. Aan de hand van deze scans zijn virtuele replica’s van de objecten gemaakt. Soms betekende dit dat de objecten virtueel gerestaureerd konden worden. Van sommige objecten kunnen we nu de originele gebruiksfunctie laten zien. In andere gevallen geeft het ons de mogelijkheid om objecten rondom, of van heel dichtbij te bestuderen. In deze workshop van anderhalf uur verkennen deelnemers de mogelijkheden van virtuele replica’s binnen de nieuwe Romeinse afdeling.

Hoe kunnen deze replica’s bijvoorbeeld naast authentieke objecten een plaats krijgen? In een klein team ontwikkel je aan de hand van gesprekken en activiteiten een voorstel voor één van de replica’s die het museum tot haar beschikking heeft. Alle voorstellen worden door het tentoonstellingsteam geanalyseerd en vormen de inspiratie voor digitale prototypes die in november en december in het museum zullen worden ontwikkeld en getest.

Deelname aan de workshops is gratis. De workshops zijn geschikt voor volwassen nieuwsgierige cultuurliefhebbers. Voorkennis met betrekking tot het Allard Pierson Museum, de Oudheid of digitale media is niet noodzakelijk. Deelnemers die zich vooraf aanmelden voor een workshop kunnen gegarandeerd meedoen. Op de dag zelf is het mogelijk aan te schuiven bij workshops wanneer deze nog niet zijn volgeboekt.