Bouw je eigen Egyptische stad

met een 3D printer pen

06jan2017 10.30 - 12.00

Workshop

Ontwerp, teken en bouw je eigen Egyptische stad in 3D! We beginnen de workshop met het bekijken van piramides en mummies op de Egypte afdeling. Hoe zag het oude Egypte eruit? Vervolgens teken je in het Digital Museum Lab samen met de andere kinderen een stadsplattegrond op een groot stuk papier en bedenk je wat er allemaal in jullie Egyptische stad hoort. Deze dingen teken je vervolgens met de 3D printerpen, zo maak je er een echte driedimensionale stad van! Jullie zelfgemaakte stad wordt daarna in het museum tentoongesteld! Natuurlijk mag je ook iets maken om thuis tentoon te stellen.

De workshop is voor kinderen van 9 t/m 12 jaar.

Er zijn 8 plaatsen per workshop beschikbaar dus meld je snel aan. De workshop is gratis, maar je moet wel een toegangskaartje kopen voor het museum.

Aanmelden

Wil je meedoen? Stuur dan een mailtje met je naam, de datum en het tijdstip van de workshop waar je aan mee wil doen naar d.termorshuizen@uva.nl.

Omdat er meer workshops zijn is het belangrijk om goed aan te geven over welke dag het gaat en op welk tijdstip.