Kerstvakantie activiteiten in het museum

Van 23 december tot en met 7 januari is in het Allard Pierson Museum van alles te doen voor kinderen.

23dec2017 07jan2018

Workshop

Kom in de kerstvakantie naar het Allard Pierson Museum, waar je zélf een mummiekistje knutselt of spannende speurroutes doet.

Wat is er te doen?

Knutselworkshop + Familielezing

Op 2, 3, 4, en 5 januari kun je van 13.00-16.00 uur meedoen aan een knutselworkshop waarbij je een mummiekistje maakt. In het kader van de live restauratie van de mummiekist geeft restaurator Helbertijn Krudop op zondag 7 januari van 14.00- 15.00 uur een familielezing waarbij je al je vragen over mummies kunt stellen.

Speurroutes + ArcheoHotspot

Stroop je mouwen op en help mee om écht archeologisch materiaal uit het 17de-eeuwse Amsterdam bij elkaar te vinden in onze ArcheoHotspot. Ga op stap met olifant Abul-Abbas in onze tentoonstelling 'Crossroads. Reizen door de middeleeuwen'. Verover je eigen Romeinse Rijk met de Romeinen-speurtocht of los het eeuwenoude Egyptische Teuris Mysterie op.

kinderen romeinse zaal

Kinderen op de Romeinse Zaal

Praktische informatie

Alle activiteiten zijn gratis bij een museumkaartje. Je hoeft je niet aan te melden voor de knutselworkshop, iedereen mag gewoon langskomen. Aanmelden voor de familielezing op 7 januari is wel verplicht en kan hier. De speurtochten zijn voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De speurtochten kun je ophalen bij de balie, en het niveau van de opdrachten is zelf te bepalen.