Hoe mummificeer je een vis?

MuseumJeugdUniversiteit

11mrt2018 14.00 - 15.00

Workshop

Allerlei musea in heel Nederland organiseren dit voorjaar een reeks colleges, speciaal voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Echte experts en wetenschappers geven antwoord op de leukste, gekste, meest bijzondere en spannendste vragen.

Welk beroep uit de Oudheid kies jij?

Welk beroep had jij gekozen als je in het oude Griekenland had gewoond of zou zijn opgegroeid midden in het klassieke Rome? In vier colleges leer je bij het Allard Pierson Museum vanalles over de verschillende beroepen die je in de Oudheid kon uitoefenen en wat daar allemaal bij kwam kijken. Sommige beroepen bestaan nu nog steeds, maar andere zijn hartstikke onbekend geraakt door de tijd heen. Waarom is dat eigenlijk?

Dit keer geen hoorcolleges maar echte werkcolleges! Bij elk college mogen er kinderen meedoen zodat iedereen achteraf precies weet welk beroep hij of zij moet kiezen.

museumkidsweek

Hoe mummificeer je een vis?

Is mummificeerder zijn ook een beroep? In het oude Egypte was mummificeren wel iets wat veel mensen moesten kunnen. Want naast mensen werden er ook heel veel dieren gemummificeerd. Zo kon een favoriet huisdier gemummificeerd worden of je maakte een dierenmummie als geschenk voor een god. Maar hoe maakten de Egyptenaren een mummie? Wat heb je daarvoor nodig? Tijdens het MuseumJeugdUniversiteitwerkcollege gaan we een vis mummificeren. Dat is nog niet zo makkelijk en er is vast hulp nodig van de studenten. En misschien wil jij dan ook wel mummificeerder worden als je van archeoloog Ben van Bercken hoort hoe gaaf mummificeren is.

Aanmelden?

Wil je ook meedoen met de MuseumJeugdUniversiteit? Meld je dan aan via hun website. We zien je graag in het voorjaar.