Speurtocht: Verover je eigen Romeinse rijk

19apr2018 28dec2018 14.30

Workshop

Wil je net zo’n groot rijk als de Romeinen? Dat kan in de meivakantie bij het Allard Pierson Museum. Door opdrachten te maken, verover je landen die je mag inkleuren op de kaart. Bepaal zelf de grenzen, maar let wel goed op de omliggende landen! Volg één van de routes en doe een aantal bonusopdrachten met gave attributen die je bij de speurtocht te leen krijgt. Je kunt het zo uitgebreid maken als je zelf wilt. De echte gamefanaten kunnen er een spel van maken door de puntentelling aan de voorzijde in te vullen. Hoe meer opdrachten je maakt, des te groter je rijk en des te meer punten je kunt verdienen.

kinderen romeinse zaal

Praktische informatie

De speurtocht is geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. De speurtocht kun je ophalen bij de balie, en het niveau van de opdrachten is zelf te bepalen.