Workshops op de Romeinse afdeling

3 oktober 2016

Er verandert veel bij het Allard Pierson Museum. Tijdens deze grote herinrichting gaat het museum niet dicht, maar we nodigen onze bezoekers en andere geïnteresseerden uit om mee te denken. Wat moet er anders? Wat moeten we vooral niet veranderen? Wat kan er beter? Wil je actief meedoen en meedenken? Doe dan mee aan een van onze workshops!

In de afgelopen maanden werkten wij het tijdvak uit waarin het Romeinse Rijk centraal staat. Deze eerste nieuwe opstelling is toegankelijk voor publiek, maar nog niet helemaal af. Bij deze opstelling organiseren we in oktober en november workshops. Deelname aan deze workshops is gratis. De workshops zijn geschikt voor volwassen nieuwsgierige cultuurliefhebbers. Voorkennis met betrekking tot het Allard Pierson Museum, de Oudheid of digitale media is niet noodzakelijk. Een workshop duurt 1 tot 1,5 uur.

In de agenda staan alle data van deze workshops. Voor elke workshop zijn maximaal 16 plaatsen beschikbaar. Deelnemers die zich vooraf aanmelden voor een workshop kunnen gegarandeerd meedoen. Op de dag zelf is het mogelijk aan te schuiven bij workshops wanneer deze nog niet zijn volgeboekt.

Van 16 t/m 28 oktober organiseren we workshops rond het thema culturele uitwisseling in het Romeinse Rijk. Deelnemers onderzoeken hoe dit thema zichtbaar kan worden gemaakt in de tentoonstelling. In teams zal worden gewerkt aan een voorstel voor een tentoonstellingselement waarin bezoekers dit thema verder kunnen verkennen.

Van 30 oktober t/m 13 november verkennen we in workshops de mogelijkheden van digitale replica’s van museumobjecten. Wat kan er met deze replica’s dat met echte objecten niet kan? En hoe kunnen deze replica’s naast authentieke objecten in de tentoonstelling een plaats krijgen? In teams wordt gewerkt aan een voorstel voor één van de replica’s die het museum tot haar beschikking heeft.

Direct aanmelden?

Workshop 28 oktober