De Senaat van het Allard Pierson Museum

De Senaat van het Allard Pierson Museum is een groep van 100 invloedrijke maatschappelijke partners die het Allard Pierson Museum de komende vijf jaren willen steunen nu het museum een cruciale vernieuwingsfase ingaat.

Metamorfose

In de komende vijf jaren ondergaat het Allard Pierson Museum metamorfose: het gebouw wordt opnieuw ingericht en de collectie gaat op een nieuwe en dynamische wijze gepresenteerd worden.

Voor deze vernieuwingsplannen heeft het museum brede steun nodig. De Universiteit van Amsterdam en diverse fondsen hebben reeds steun toegezegd, en daarnaast wil het museum ook steun verwerven bij zijn Vrienden, bij bedrijven en het mecenaat. Daartoe is de Senaat van het Allard Pierson Museum in het leven geroepen. Immers, de combinatie van particulier initiatief, maatschappelijk engagement en wetenschappelijk onderzoek is de kern van onze identiteit.

De Senaat

Bent u geïnteresseerd in oude beschavingen en hun betekenis voor de Europese cultuur, en herkent u zich in een of meer van de volgende aspecten? Dan is het lidmaatschap van onze Senaat echt iets voor u!

Wat draagt een Senator bij?

U tekent in op een vijfjarig lidmaatschap van de Senaat. Zo draagt u op een duurzame manier bij aan de vernieuwing van het museum. We maken onderscheid tussen particuliere leden die voor €1.000,- per jaar Senator worden en zakelijke leden die voor €3.000,- per jaar lid worden. Het inbrengen van uw kennis en kunde, uw netwerk en uw enthousiasme zijn voor het museum echter net zo belangrijk als de jaarlijkse donatie. De gelden gaan naar een apart fonds ‘Vernieuwing Allard Pierson Museum' binnen de Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum dat een culturele ANBI status heeft.

Uiteraard biedt de Geefwet aantrekkelijke fiscale voorwaarden voor uw lidmaatschap.

Wat ontvangt een Senator?

De Senatoren van het Allard Pierson Museum genieten diverse privileges die hun relatie met het museum bevestigen en versterken:

• 1 avond per jaar een besloten thematisch Senatorendiner in het museum
  • 20 % korting op de huur van vergaderzalen en de Nina van Leerzaal
  • 4 uitnodigingen voor de opening van onze tijdelijke tentoonstellingen
  • 1 gratis exemplaar van alle nieuwe museumpublicaties
  • uitnodigingen voor lezingen
  • naam van particulier of bedrijf/instelling op een display in de ontvangsthal van het museum (indien gewenst)
  • 3 x per jaar het Mededelingenblad van de Vereniging van Vrienden van het Allard Pierson Museum
  • korting op artikelen uit de museumwinkel bij grote afname voor relatiegebruik

Voor zakelijke Senaatsleden geldt bovendien:

• 2 x per 5 jaar gratis gebruik van het Allard Pierson Museum voor een avondontvangst van eigen relaties (gangbare tarief €2.000,- ) exclusief catering, inclusief personeel en maximaal 2 rondleiders
  • link naar uw bedrijf via de website van het Allard Pierson Museum
  • maatwerk: uw wensen zijn bespreekbaar
Interieur Allard Pierson Museum, foto Monique Kooijmans

Rond 12 november (de verjaardag van het museum) vindt jaarlijks het Senatorendiner plaats in de marmeren gang van het museum.

21 oktober 2016