DWDD Pop-Up Museum 2

29jan2016 22mei2016

Tentoonstelling

Wegens groot succes opent het Allard Pierson Museum voor de tweede keer zijn deuren voor het DWDD Pop-Up Museum. Tot en met 22 mei is het DWDD Pop Up Museum nog te zien.

Het televisieprogramma heeft met een aantal van haar vaste gasten negen zalen ingericht met werk uit de depots van elf Nederlandse musea. Het thema is ook dit keer: Verborgen Kunstwerken.

De 9 gastconservatoren zijn ieder aan een museum gekoppeld om in de kelders op zoek te gaan naar verborgen kunstwerken. Elke gastconservator heeft samen met een museum één zaal in het Allard Pierson Museum ingericht naar de idee en smaak van de gastconservator.

De gastconservatoren en musea zijn:

1. Wim T. Schippers – Universiteitsmuseum Groningen
  2. Sander van de Pavert - Mauritshuis
  3. Paul de Leeuw - Museum Boijmans van Beuningen
  4. Beatrice de Graaf - Nationaal Militair Museum, Nationaal Archief
  5. Daan Roosegaarde - Het Scheepvaartmuseum
  6. Robbert Dijkgraaf - Teylers Museum en Museum Boerhaave
  7. Paulien Cornelisse - Museum Volkenkunde en het Tropenmuseum
  8. Sywert van Lienden – Bonnefantenmuseum
  9. Carice van Houten - Kröller-Müller Museum

Rondleidingen

Wil u meer weten over de keuzes van de gastconservatoren? Boek dan een rondleiding over het DWDD Pop-Up Museum. Onze rondleiders zijn speciaal opgeleid om u in een uur alle ins en outs bij te brengen over deze tentoonstelling die eigenlijk bestaat uit 12 musea in 1.

Voor informatie over rondleidingen kunt u contact opnemen met Roselien de Jager. Via r.deJager2@uva.nl of 020 525 2303.

Algemene informatie kunt u krijgen via het nummer 020 525 7300.

Boek

Dit jaar is er ook een boek als aanvulling op de tentoonstelling, hierin zijn beide edities van het DWDD Pop-Up Museum gebundeld. De keuzes van alle gastconservatoren uit de depots van verschillende Nederlandse musea worden getoond. De gedichten van Nico Dijkshoorn, de uitleg van Pieter van Vollenhoven en Nico de Haan, een prachtig stuk over de Wunderkammer van Robbert Dijkgraaf. Vaak zijn de teksten uit hun zalen overgenomen, soms geven zij een uitgebreidere toelichting.

Het boek is ook te koop in onze webshop.

DWDD Pop Up

DWDD Pop Up Boek