Bezoek

Het Allard Pierson Museum is het archeologiemuseum van de Universiteit van Amsterdam. We tonen de betekenis van oude beschavingen voor de hedendaagse Europese cultuur op een actuele en uitdagende manier. Dat doen we voor een zo groot mogelijk geïnteresseerd publiek, aan de hand van een archeologische topcollectie en in samenwerking met collega-instellingen, talentvolle studenten en excellente onderzoekers.

20-11: Van Rome tot Romeins tijdelijk gesloten

Onze afdeling Van Rome tot Romeins is in week 47 gesloten voor publiek. Verschillende vitrines worden opnieuw ingericht. Vanaf woensdag 28 november is de afdeling weer open.

 

10-09: Update semi-permanente opstelling

Onze tijdvakken Grieken en Grootmachten,  Van Rome tot Romeins en Van Alexander tot Cleopatra zijn inmiddels te bezoeken: dit zijn de eerste tijdvakken in onze nieuwe semi-permanente opstelling die al te bezoeken zijn. We werken hier de komende tijd aan verder. 

Ingang tijdelijk aan Oude Turfmarkt 129

In verband met een verbouwing is de ingang van het Allard Pierson Museum tijdelijk zeventig meter verderop aan  Oude Turfmarkt 129, bij de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam. U kunt daar een ticket kopen. Ook de museumwinkel is tijdelijk aan die kant van het gebouw.

Nabije Oostenzaal tijdelijk gesloten

We zijn bezig met de herinrichting van het museum. Daarom is op dit moment de Nabije Oostenzaal gesloten. Hou vooral onze site in de gaten voor meer informatie.

Onze excuses voor het ongemak.

Rolstoeltoegankelijk

Het Allard Pierson Museum is volledig rolstoeltoegankelijk. Het is echter wel makkelijker om de ingang van de Bijzondere Collecties te kiezen op de Oude Turfmarkt 129. Dan bent u direct in de buurt van de lift.

Adres

Bezoeker Allard Pierson Museum, foto Monique Kooijmans

Gepubliceerd door  Allard Pierson Museum

26 november 2018