Onderzoek

Het Allard Pierson Museum is onderdeel van de Universiteit van Amsterdam en daarmee direct verbonden met onderwijs, onderzoek en valorisatie.

Partners 

Het museum werkt binnen de Universiteit van Amsterdam nauw samen met het Amsterdams Archeologisch Centrum (AAC), Mediastudies, Algemene Cultuurwetenschappen en Erfgoedstudies. Het nieuw gevormde cluster ACASA (Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology) is een natuurlijke partner van het museum. 

Thema's

De onderzoeksprojecten maken deel uit van de kerntaak van de Universiteit en dus ook van het museum en daarbij richten we ons op de volgende thema’s:

  • archeologisch onderzoek (zie opgraving Tell Ibrahim Awad), materiële cultuur studies en kunsthistorisch onderzoek (zie bestandscatalogi glas en terracotta’s) 
  • museologisch onderzoek en evaluaties ten behoeve van mediastudies naar visualisatie- en interactie technologie in een museum context (zie V-MusT.net, meSch, Tomb Reader)
  • erfgoedonderzoek naar biografie van de collecties en wetenschappelijke en museale netwerken (het Petrie perspectief); in samenwerking met Algemene Cultuurwetenschappen is er regelmatig een werkgroep Museumarcheologie. Resultaten worden gepubliceerd in Allard Pierson Mededelingen

Voor informatie of vragen kunt altijd contact opnemen met het museum.

Gepubliceerd door  Allard Pierson Museum

19 oktober 2015