ArcheoHotspot

De ArcheoHotspot in het Allard Pierson Museum is een plek waar je zonder afspraak gratis binnen kunt lopen en waar je mee kunt helpen met het werk van een archeoloog.

Heb je iets gevonden in je tuin of heb je al jaren een voorwerp in huis liggen waarvan je niet weet wat het is? In de ArcheoHotspot krijg je antwoord op al je archeologische vragen. Kom langs en maak van dichtbij kennis met archeologie. Help mee met het sorteren van materiaal of het plakken van scherven. Het verre verleden komt op deze manier wel heel dichtbij. 

Jong en oud, liefhebber of expert, iedereen is welkom in de ArcheoHotspot.

De ArcheoHotspot bevindt zich in een aparte ruimte in het Allard Pierson Museum. Deze ruimte heeft een beperkte capaciteit. Groepen groter dan 15 personen kunnen het beste van te voren even contact opnemen met Roselien de Jager: r.dejager@uva.nl. De ArcheoHotspot is ook zeer geschikt voor schoolklassen. 

ArcheoHotspots wordt mede mogelijk gemaakt door:

Stichting DOEN, Mondriaanfonds, VSBfonds, Stichting Dioraphte, Amsterdam Universtiteitsfonds, gemeente Amsterdam, Allard Pierson Museum, AWN Vrijwilligers in de archeologie, Erfgoed Brabant

Gepubliceerd door  Allard Pierson Museum

26 januari 2017