Zoeken in de collectie

 

Nieuwe Beeldbank

Onlangs is er een geheel nieuwe, mooi vormgegeven en eigentijdse beeldbank voor de Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum in gebruik genomen.

In deze beeldbank worden digitale afbeeldingen van divers materiaal zoals schilderijen, prenten, foto's affiches, kaarten, maar ook van volledige boeken beschikbaar gesteld.

Zoeken is eenvoudig. De kwaliteit van de afbeeldingen is hoog, iedere bezoeker kan zijn of haar eigen collectie aanleggen en vrij afbeeldingen downloaden. Verhalen van onze conservatoren lichten aspecten van de collecties toe.

De inhoud is nog bescheiden; de portretten van de UvA, bijna 650 kaarten en meer dan 2200 archeologische objecten vormen de eerste collecties die zichtbaar zijn. Maar de komende jaren worden er tienduizenden nieuwe afbeeldingen geplaatst en worden de diverse oude beeld- en tekstbanken geleidelijk aan gemigreerd. Wij houden u op de hoogte!

Dit deel van de collectie kunt u dus thuis via het web bezichtigen. U kunt op allerlei manieren naar deze objecten zoeken.

Inventarisdatabase

Gegevens over alle voorwerpen in de collectie, dus ook het deel dat nog niet in de beelddatabank voorkomt, zijn in deze database (catalogus) te vinden.

  • Voor zoeken op woord: Selecteer onder Filteren (linksonder): Allard Pierson Museum en selecteer in het menu boven: Museale collecties.
  • Voor zoeken op inventarisnummer: Selecteer in het menu boven: Plaatsnummer en type in het zoekvak apm gevolgd door een 5-cijferig nummer; bijvoorbeeld apm00011, of apm10171.

Gepubliceerd door  Allard Pierson Museum

7 maart 2015