Rondleidingen

Rondleidingen in het Allard Pierson Museum worden verzorgd door een team van enthousiaste rondleiders.

Rondleidingen in het Allard Pierson Museum worden verzorgd door een team van enthousiaste rondleiders. Wij bieden rondleidingen aan voor het primair- en voortgezet onderwijs.

U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden:
•    een rondleiding  Grieken en Grootmachten
•    een rondleiding Van Rome tot Romeins
•    een rondleiding Marmer en Gips. De ontwikkeling van de klassieke beeldhouwkunst in context.

Let op: de rondleiding door de gipsenzolder kan nog geboekt worden tot vrijdag 22 februari. Daarna zal de zolder tijdelijk gesloten zijn voor publiek in verband met verbouwingen.

Momenteel werken wij aan een nieuwe rondleiding rondom de klassieke beeldhouwkunst. Binnenkort vindt u meer informatie over de rondleiding.

Rondleidingen duren 1 uur en de maximale groepsgrootte is 15 personen (scholieren + docenten / begeleiders). Talen: Nederlands en Engels. Toeslag à €10 voor een rondleiding in het Engels.

Kosten

  •  € 75 voor één uur op werkdagen 
  •  € 85 voor een uur in het weekeinde

Kosten voor rondleidingen voor het primair- en voortgezet onderwijs zijn altijd plus entree à €2,50 per persoon, inclusief begeleiders/docenten, mits de rondleiding van te voren is aangemeld. Bij het scannen van een Museumkaart vervallen de kosten voor entree voor desbetreffende persoon.

Reserveren 

Voor het reserveren van rondleidingen kunt u terecht bij de afdeling reserveringen. Voor andere vragen betreffende educatie, kunt u terecht bij Caroline Verweij.

Rondleiding in het Allard Pierson Museum, foto Monique Kooijmans

Kosten

  •  € 75 voor één uur op werkdagen 
  •  € 85 voor een uur in het weekeinde

Kosten voor rondleidingen zijn altijd plus entree à €7,50 per persoon voor volwassenen bij een groep van 10 personen of mee, anders €10 per persoon. Bij het scannen van een Museumkaart vervallen de kosten voor entree voor desbetreffende persoon. Na afloop van de rondleiding bent u vrij om in het museum te blijven tot sluitingstijd.

Kosten voor rondleidingen zijn altijd plus entree à €2,50 per persoon, inclusief begeleiders/docenten, mits de rondleiding van te voren is aangemeld. Bij het scannen van een Museumkaart vervallen de kosten voor entree voor desbetreffende persoon.

 

Reserveren 
 

Voor rondleidingen kunt u terecht bij de afdeling reserveringen.

Kinderen bij piramide, afdeling Egypte, Allard Pierson Museum, foto Monique Kooijmans

Gepubliceerd door  Allard Pierson Museum

26 februari 2019