Herfstvakantie

16okt2018 28okt2018 10.00

Evenement

Tijdens de herfstvakantie is er dit jaar weer van alles te doen bij het Allard Pierson Museum!

Op onderzoek in het museum

Ga op onderzoek uit in het Allard Pierson Museum! In het mummiekabinet staat een vitrine met dierenmummies. Welke dieren herken je? Ga in de zaal over de oude Grieken op zoek naar een grote prijsbeker. Deze beker is bijzonder versierd, maar iets lijkt er niet te kloppen. Kom langs om de beker eens goed te bekijken. Volg de route op het speurblad en ontdek nog meer spannende objecten uit de collectie van het museum.

Scherven plakken

Midden in het gebouw van het Allard Pierson Museum is een plek waar je zelf aan de slag kunt met echte archeologie: onze Archeohotspot. Kom scherven plakken en vondsten sorteren. Ontdek wat Amsterdammers in de Gouden Eeuw aten en welk servies ze gebruikten.

Romeinen speurtocht

Foto: Jan Ernst

Verover je eigen Romeinse Rijk

Wil je net zo’n groot rijk als de Romeinen? Dat kan bij het Allard Pierson Museum! Door opdrachten te maken, verover je landen die je mag inkleuren op de kaart. Bepaal zelf de grenzen, maar let wel goed op de omliggende landen. Volg één van de routes en doe een aantal bonusopdrachten met een speciale archeologie-toolkit die je bij de speurtocht te leen krijgt.

Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk na museumentree. Aanmelden is niet nodig, het materiaal kan opgehaald worden aan de balie.

Gepubliceerd door  Allard Pierson Museum