Hoe maakte een Romein zich mooi?

MuseumJeugdUniversiteit

15apr2018 14.00 - 15.00

Workshop

Allerlei musea in heel Nederland organiseren dit voorjaar een reeks colleges, speciaal voor nieuwsgierige kinderen van 8 tot en met 12 jaar. Echte experts en wetenschappers geven antwoord op de leukste, gekste, meest bijzondere en spannendste vragen.

Welk beroep uit de Oudheid kies jij? 

Welk beroep had jij gekozen als je in het oude Griekenland had gewoond of zou zijn opgegroeid midden in het klassieke Rome? In vier colleges leer je bij het Allard Pierson Museum vanalles over de verschillende beroepen die je in de Oudheid kon uitoefenen en wat daar allemaal bij kwam kijken. Sommige beroepen bestaan nu nog steeds, maar andere zijn hartstikke onbekend geraakt door de tijd heen. Waarom is dat eigenlijk?

Dit keer geen hoorcolleges maar echte werkcolleges! Bij elk college mogen er kinderen meedoen zodat iedereen achteraf precies weet welk beroep hij of zij moet kiezen.

Hoe maakte een Romein zich mooi? 

Hadden de Romeinen ook schoonheidsspecialisten? Ze zagen er altijd wel mooi en verzorgt uit, maar wat deden ze allemaal om een beetje netjes voor de dag te komen? Douchen, haren kammen, tanden poetsen… Hoe kregen de Romeinen dat eigenlijk voor elkaar? Gebruikten zij zeep, shampoo en deodorant? Hoe styleden zij hun haar? En kenden ze al make-up? Archeoloog Dorothee Olthof vertelt je alles over schoonheidsgeheimen van de Romeinen tijdens deze interactieve lezing.  

Aanmelden? 

Wil je ook meedoen met de MuseumJeugdUniversiteit? Meld je dan aan via hun website. We zien je graag in het voorjaar.

Gepubliceerd door  Allard Pierson Museum